STARTINFORMATIE

Het is bijna zover!

 

Op zondag 2 september loop je mee met de derde editie van de Urban Culture Run dwars door de Utrechtse binnenstad!

 

Voordat je van start gaat hebben we nog
wat informatie voor je:

 

  Startnummer en starttijd

 

  Start & Finish locatie

De start en finish locatie is op het Stadsplateau: Voor het Stadskantoor bij Utrecht Centraal Station, zijde Jaarbeursplein. Je kunt deze locatie perfect met bus en trein bereiken. Kom je op de fiets, plaats deze dan in de reguliere fietsenstalling bij het station. Kom je met de auto, dan kun je gebruik maken van de parkeergelegenheden in Hoog Catherijne of bij de Jaarbeurs.

 

  Startnummer ophalen

Op het stadsplateau bij Start/Finish, kun je van 08.00 uur je startnummer ophalen. Geef je achternaam, afstand, startnummer startgroep en nummer door bij het ophalen. Wisselen van nummer kan alleen met toestemming van de organisatie. Bj twijfel word je gevraagd je te identificeren alvorens we het nummer aan je afgeven.

 

  Kledingafgifte

Het is mogelijk om je tas in bewaring te geven. In de enveloppe met je startnummer zit een bagage label , die je aan je tas kunt vastmaken. Vervolgens geef je je tas af bij de bagagetent. Bij terugkomst is je startnummer het ophaalbewijs. LET OP: inlevering blijft op eigen risico. De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor vermissing van ingeleverde spullen.

 

  Verzorging

Op het parcours van 10 kilometer is er onderweg niet voorzien in verzorgingsposten. Dus neem vooral eigen water mee, als nodig. Na de finish krijg je een drankje en een kleine snack aangeboden. Als je na afloop bij Bistro Centraal nog iets wilt gebruiken krijg je op vertoon van je startnummer 20% korting op je consumptie.

 

  Toiletten

Je kunt gebruik maken van de toiletten in het station en boven bij Bistro Centraal. Hiervoor moet je wel een toegangsprijs van 0,70 ct betalen. (pinnen is mogelijk)

 

  Route en veiligheid

Omdat je in groepjes van 50 deelnemers door de stad heen loopt worden de straten en singels niet afgezet. Vanwege de vroege starttijd op zondag is dat ook geen probleem. Op de diverse kruisingen staan verkeersregelaars om alles in goede banen te leiden. Tevens lopen er diverse 'voorlopers' mee. Deze zijn te herkennen doordat er op shirt 'Ik weet de weg' staat.

De route zelf wordt door gele routebordjes met de tekst Urban Culture Run aangegeven. Ook zullen er op diverse plekken vrijwilligers je in de goede richting wijzen.
Bij de ingangen van de gebouwen/locaties zal je steeds een dranghek zien staan met een doek van de Urban Culture Run. Dan weet je dat je de juiste deur in gaat.

 

Ondanks het feit dat we op de cruciale punten verkeerregelaars hebben staan, vragen we je onderweg goed op te letten bij het oversteken en het lopen. Loop zoveel mogelijk aan de kant van de weg en blijf alert op het eventuele aanwezige verkeer.
Voor een overzicht van de routes en de gebouwen zie onderstaand overzicht

 

  Afval

Het zal wel niet voorkomen maar toch... laat onderweg geen afval achter! Bij de start en finish staan voldoende afvalcontainers waar je wat kunt weggooien.

 

  Succes

We wensen je veel succes en vooral plezier tijdens de Urban Culture Run Utrecht. Wij hebben de run met veel plezier georganiseerd, in samenwerking met Culturele Zondagen en met alle deelnemende locaties. We bedanken dan ook iedereen die bereid is om zijn deuren open te zetten voor deze bijzondere run. En we bedanken natuurlijk ook jou dat je mee doet aan de Urban Culture Run.

 

Hartelijke groeten van de organisatoren,

 

Maaike van Eijndthoven

Mattijn Boerkamp, MProducties

Bert Eskes, Atletic Events

 

 

-->